Οι Έλληνες κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους & hashtag ευαισθητοποίησης Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 11:16

Οι Έλληνες κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους & hashtag ευαισθητοποίησης

Έρευνα

Υπέρ της εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρου τάσσονται 3 στους 4 (75,1%) Έλληνες, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5.

Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς -52,4%- απαγορεύουν το κάπνισμα και στο σπίτι τους, ενώ το 46,5% δηλώνει το αντίθετο. Περίπου οι μισοί ερωτώμενοι - το 47,9%- δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν ως χώρο αναψυχής κάποιον όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

To 79,5% των καπνιστών απάντησε ότι έχει σκεφτεί ή επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο στο μέλλον, ενώ το 61,6% έχει ήδη προσπαθήσει να το κάνει αλλά δεν τα κατάφερε. Τέλος, το 75,2% των μη καπνιστών δηλώνει ότι ενοχλείται όταν κάποιο συγγενικό/πολύ φιλικό του πρόσωπο είναι καπνιστής/καπνίστρια.

Ο κύριος λόγος διακοπής του καπνίσματος είναι (για τους πρώην καπνιστές) η προφύλαξη της υγείας τους (85,6%), ενώ έπονται οι οικονομικοί λόγοι με 12,4% και οι κοινωνικοί με 5,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 92,4% όσων έκοψε το τσιγάρο έχει δει βελτίωση στην υγεία του (φυσική κατάσταση κλπ).

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από την 1η ως τις 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 603 ερωτώμενων.

Κίνημα: #teleftaiotsigaro

Αρκετοί είναι οι επώνυμοι που, χρησιμοποιώντας το hashtag #teleftaiotsigaro και αναρτώντας μια δική τους φωτογραφία στο Instagram, συμμετέχουν στο κίνημα ευαισθητοποίησης για διακοπή από τη βλαβερή συνήθεια του τσιγάρου. Ανάμεσά τους, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η pop τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα. 

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια