31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος Τετάρτη, 30 Μάιος 2018 10:08

31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), με την καμπάνια "Καπνός και καρδιακές παθήσεις", εστιάζει φέτος την προσοχή του στις παθήσεις αυτές που προκαλούνται από το τσιγάρο και επισημάνει το ρίσκο που παίρνει κάθε καπνιστής.

Στοιχεία σχετικά με το τσιγάρο, την καρδιά και τις καρδιαγγειακές παθήσεις:
- Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) είναι η συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
- Η χρήση καπνού και το παθητικό κάπνισμα συμβάλλουν στο 12% περίπου όλων των θανάτων από καρδιακές παθήσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη κύρια αιτία της καρδιαγγειακής νόσου, μετά από την υψηλή αρτηριακή πίεση.
- Η παγκόσμια 'επιδημία' του τσιγάρου σκοτώνει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εκ των οποίων, περίπου 900.000 είναι μη καπνιστές οι ίδιοι.
- Σχεδόν το 80% του ενός δισεκατομμυρίου καπνιστών παγκοσμίως ζουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.


Για τον έλεγχο του καπνίσματος παγκοσμίως, ο οργανισμός προτείνει στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο:
- Παρακολούθηση πολιτικών χρήσης και πρόληψης του καπνίσματος.
- Προστασία των πολιτών από την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου, με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, χώρων εργασίας και δημόσιων συγκοινωνιών για μη καπνίζοντες.
- Καμπάνιες προειδοποίησης για τους κινδύνους του καπνού, τόσο για τους καπνιστές όσο και για τους παθητικούς καπνιστές.
- Εφαρμογή απλών/τυποποιημένων συσκευασιών, καθώς και συσκευασιών με μεγάλες προειδοποιήσεις για την υγεία.
- Εφαρμογή συνολικών απαγορεύσεων για τη διαφήμιση, την προώθηση και τη χορηγία του καπνού.
- Αύξηση των φόρων στα προϊόντα καπνού.


Τα κέντρα διακοπής καπνίσματος Antismoking Service βρίσκονται πάντα δίπλα στον καπνιστή που παίρνει την απόφαση να κάνει το δώρο της απεξάρτησης στον εαυτό του.

Με μια ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες μέθοδο, χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα νικοτίνης, η απεξάρτηση επιτυγχάνεται χωρίς ο ενδιαφερόμενος που υποβάλλεται σε αυτήν, να αντιμετωπίσει τη σκληρή δοκιμασία του στερητικού συνδρόμου.

Η θεραπεία περιλαμβάνει 5 εφαρμογές που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάστημα ενός εξαμήνου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών της μεθόδου, η πρώτη εφαρμογή -διάρκειας 15 μόλις λεπτών- είναι αρκετή για να απαλλαγούν οριστικά από το κάπνισμα.

Το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου ανέρχεται στο 92% και στηρίζεται αποκλειστικά στην απόφαση του καπνιστή να απαλλαγεί και όχι στην αντοχή ή τον ισχυρό του χαρακτήρα.

Η μέθοδος ELEKTROMERIDIAN KOBRA βρίσκεται υπό την Αιγίδα της Ιταλικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (LILT).

 

Πηγή κειμένου και εικόνας: who.int

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια