Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος Τρίτη, 31 Μάιος 2016 08:03

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, με σκοπό να ενθαρρύνει τους καπνιστές για ένα εικοσιτετράωρο αποχής από το τσιγάρο, υπογραμμίζοντας τις βλαβερές συνέπειές του. Η 31η Μαΐου αποτελεί πια μια από τις επίσημες παγκόσμιες καμπάνιες με θέμα την υγεία.

Είναι γνωστό πως το τσιγάρο αποτελείται από τουλάχιστον 4000 τοξικές ουσίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα φύλλα του καπνού, στα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται, στο χαρτί περιτυλίγματος κτλ. (Αναλυτικά εδώ: http://www.antismoking.gr/ta-sistatika-tou-tsigarou) Επίσης γνωστές και οι συνέπειες του μακροχρόνιου καπνίσματος: καρδιοπάθεια, καρκίνος του πνεύμονα, εγκεφαλικά επεισόδια, βρογχίτιδα, εμφύσημα, αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ωστόσο, παρά τα τεράστια ποσοστά θνησιμότητας (εκτιμάται πως ο καπνός προκαλεί 3,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο) και παρά τις προειδοποιήσεις κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, η βιομηχανία καπνού συνεχίζει να θησαυρίζει. Και όλα αυτά, εις βάρος φυσικά των εξαρτημένων που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νικοτίνης, αλλά και το σύνδρομο στέρησης που προκαλεί στις περισσότερες περιπτώσεις η αποχή από το τσιγάρο (νεύρα, θυμός, αυξημένη όρεξη, αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχή ύπνου, πονοκέφαλος, ζαλάδα, κατάθλιψη).

Ελλάδα και κάπνισμα

Η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών χωρών με ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 37,6%. Αν και την τελευταία δεκαετία παρατηρείται μείωσή του, παρόλα αυτά, το ποσοστό παραμένει το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

Ελπιδοφόρο ωστόσο είναι το γεγονός πως η νοοτροπία σταδιακά αλλάζει και ολοένα και περισσότεροι επιζητούν μια βιοτική αναβάθμιση, υιοθετώντας νέα ποιοτικά κριτήρια διαβίωσης όπως: κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, σωματική άσκηση, περιορισμό χημικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, απαλλαγή από εξαρτήσεις. Το κάπνισμα αρχίζει έτσι να αντιμετωπίζεται από πολλούς ως μια παρακμιακή συνήθεια που δεν συνάδει με τα  εξελιγμένα πρότυπα ζωής.

 

Δείτε στο παρακάτω link τα άμεσα & έμμεσα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος.

http://www.antismoking.gr/ofeli-apo-ti-diakopit-tou-kapnismatos

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια