Απαγόρευση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστούς χώρους Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016 08:37

Απαγόρευση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστούς χώρους

Τέλος στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους επιδιώκει να βάλει το Υπουργείο Υγείας, με νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, προσαρμόζοντας έτσι την ελληνική νομοθεσία στην οδηγία της Ε.Ε (2014/40) που απαγορεύει το κάπνισμα, κάθε είδους, σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την απαγόρευση διαφήμισης και προώθησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καθώς και την πώληση καπνού που λαμβάνεται από το στόμα.

Σχετικά με τα συμβατικά τσιγάρα και τον καπνό, το σχέδιο νόμου προβλέπει νέες συσκευασίες που θα φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία, καθώς και έγχρωμη φωτογραφία με τις επιπτώσεις του καπνίσματος σε ζωτικά όργανα.

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια