Έξι τροφές για απομάκρυνση της νικοτίνης Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2016 07:28

Έξι τροφές για απομάκρυνση της νικοτίνης

Το κάπνισμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία μας. Ωστόσο, αποτελεί μια εθιστική συνήθεια που δεν είναι πάντα εύκολο να απαλλαγεί κανείς από αυτήν. Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να βοηθήσουν έτσι ώστε να εξαλειφθεί η νικοτίνη από τον οργανισμό. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει και να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπά της.

Αυτές λοιπόν είναι οι 6 καλύτερες τροφές που βοηθούν στην απομάκρυνσή της:

Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό, η κατανάλωσή του θα βοηθήσει για την εξάλειψη της νικοτίνης.

Πορτοκάλια: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών ενισχύει το μεταβολισμό και μειώνει το στρες.

Χυμός καρότου: Κάθε φορά που ανάβουμε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα μας για τρεις ημέρες. Επιπλέον, προκαλει βλάβες στο δέρμα. Ο χυμός καρότων είναι ιδανικός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης.
    
Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, καθώς δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο βοηθάει στην εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζουμε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.
    
Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα μας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορούμε να σταματήσουμε το κάπνισμα και να αποβάλουμε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

 

Πηγή: Healthy Food House

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια