Εκτόξευση τιμών στα τσιγάρα Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 11:42

Εκτόξευση τιμών στα τσιγάρα

Με λιγότερα χρήματα στην τσέπη υποδέχτηκαν οι Έλληνες καπνιστές το νέο έτος, αφού η νέα αύξηση στην τιμή του πακέτου είναι πια γεγονός. Για τις περισσότερες μάρκες τσιγάρων η τιμή είναι ακριβότερη κατά 40-50 λεπτά. Αυτό είναι το δεύτερο ταρακούνημα για τους καπνιστές και είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κλιμακωτών αυξήσεων στις τιμές των τσιγάρων, η οποία ξεκίνησε στο τέλος του 2016 και συνεχίζεται.

Ιδιαίτερα επιβαρημένοι είναι όσοι καπνίζουν στριφτό τσιγάρο, με την τιμή του πακέτου να εκτοξεύεται στα ύψη, φτάνοντας μέχρι και 3,5€ παραπάνω, δηλαδή, στα 7,5-8€. Η τιμή αυτή είναι ένα φυσικό επακόλουθο της αύξησης των γραμμαρίων ανά πακέτο, αφού σύμφωνα με νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επιτρέπεται η πώληση συσκευασιών κάτω από 30 γραμμάρια. Απώτερος σκοπός της ΕΕ είναι η μείωση του αριθμού των νεαρών καπνιστών, καθιστώντας το προϊόν λιγότερο προσιτό.

Σε αντίθεση με το πλήγμα που θα δεχτούν οι καπνοβιομηχανίες, ευνοϊκά είναι τα νέα για όσους καπνιστές αποζητούσαν, πέρα από το θέμα υγείας, ένα κίνητρο με άμεσα ορατά αποτελέσματα, για πλήρη απαλλαγή από το κάπνισμα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ένας καπνιστής στριφτού τσιγάρου θα ξοδεύει από δω και πέρα το ποσό των 240€ μηνιαίως - ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αφού αντιστοιχεί στο 50% περίπου ενός βασικού μισθού.

Συνυπολογίζοντας τις αυξήσεις αλλά και την οικονομική δυσχέρεια των Ελλήνων, τα τελευταία χρόνια, τα Κέντρα Διακοπής Καπνίσματος Antismoking Service προσπαθούν για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την εθιστική και υψηλού κινδύνου συνήθεια του τσιγάρου. Ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από την έκπτωση 40% από την αρχική τιμή, για άμεσα αποτελέσματα, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες. Το κόστος ανέρχεται έτσι στα 290€, όσα περίπου ξοδεύει κάποιος μηνιαίως για την αγορά στριφτού τσιγάρου. Να σημειωθεί πως  τα Antismoking Service είναι τα μόνα κέντρα, πανευρωπαϊκά, που παρέχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων, γεγονός που υπογραμμίζει και τη σίγουρη επιτυχία της μεθόδου.

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια