Ημέρα κατά του καπνίσματος 2017: «Καπνός–Μια απειλή για την ανάπτυξη» Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 09:14

Ημέρα κατά του καπνίσματος 2017: «Καπνός–Μια απειλή για την ανάπτυξη»

Κάθε χρόνο, στις 31 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ηγείται των εκδηλώσεων και της ενημερωτικής καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους στην υγεία και σε άλλους τομείς, που συνδέονται με τη χρήση καπνού και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της κατανάλωσης καπνού.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2017 είναι «Καπνός – Μια απειλή για την ανάπτυξη» (Tobacco – a threat to development).

 

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει την απειλή για την ανάπτυξη των εθνών παγκοσμίως και καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα ελέγχου του καπνού. Αυτά περιλαμβάνουν:
- την απαγόρευση της εμπορίας και της διαφήμισης των προϊόντων καπνού
- την προώθηση της απλής συσκευασίας τους
- την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
- την καθιέρωση εσωτερικών δημόσιων χώρων και εργασιακών χώρων όπου απαγορεύεται το κάπνισμα

ΠΟΥ: Ο έλεγχος του καπνού βοηθά στην επίτευξη άλλων παγκόσμιων στόχων

Ο έλεγχος μπορεί να σπάσει τον κύκλο της φτώχειας, να συμβάλει στον τερματισμό της πείνας, στην προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τα έσοδα από την αύξηση των φόρων στα προϊόντα καπνού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της καθολικής κάλυψης υγείας και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Το βάρος του έργου δεν πέφτει μόνο στις κυβερνήσεις. Ο καθένας, σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να συνεισφέρει για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό. Ο καθένας μπορεί να απορρίψει την κατανάλωση προϊόντων καπνού, τόσο για τη δική του υγεία όσο και των γύρω του που εκτίθενται σε παθητικό καπνό, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, άλλων μελών της οικογένειας και φίλων. Τα χρήματα που δεν ξοδεύονται στον καπνό, μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν για άλλες βασικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς προϊόντων υγιεινής διατροφής, για υγειονομική περίθαλψη και για την εκπαίδευση.

Τα κέντρα διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα, Antismoking Service, χαιρετούν κάθε προσπάθεια κατά του εθισμού στη νικοτίνη και συνεχίζουν το πολυετές τους έργο για την απαλλαγή των καπνιστών από τη βλαβερή αυτή συνήθεια.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται στα Κέντρα, βασίζεται στην ωτοθεραπεία, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροβελονισμό. Η θεραπεία περιλαμβάνει 5 εφαρμογές σε διάστημα ενός εξαμήνου, ενώ για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών της μεθόδου, η πρώτη εφαρμογή διάρκειας 20 λεπτών είναι αρκετή για να απαλλαγούν οριστικά από το κάπνισμα. Το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου ανέρχεται στο 92% και στηρίζεται αποκλειστικά στην απόφαση του καπνιστή να απαλλαγεί και όχι στην αντοχή ή τον ισχυρό του χαρακτήρα. Μια ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες μέθοδος, χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα νικοτίνης, όπου η απεξάρτηση επιτυγχάνεται χωρίς ο καπνιστής να αντιμετωπίσει τη σκληρή δοκιμασία του στερητικού συνδρόμου.

 

 

 

 

 

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια