Βελτίωση των ιγμορείων με τη διακοπή καπνίσματος Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 10:04

Βελτίωση των ιγμορείων με τη διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ιγμόρεια, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι τα συμπτώματα αναστρέφονται εντός 10 ετών μετά τη διακοπή του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα μπορεί να αποτελέσουν νέο κίνητρο για καπνιστές ώστε να διακόψουν.

Ο Dr. Ahmad Sedaghat, του Massachusetts Eye and Ear Infirmary, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα συμπτώματα που κάνουν τους ασθενείς να αισθάνονται άσχημα επιδεινώνονται από το κάπνισμα, αλλά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι επειδή έχουμε ενδείξεις ότι αν σταματήσουν το κάπνισμα θα δουν βελτίωση σε διάστημα 10 ετών.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την ένταση των συμπτωμάτων και τη χρήση φαρμάκων σε 103 πρώην καπνιστές με χρόνια ιγμορίτιδα και 103 μη καπνιστές που έπασχαν από την πάθηση.

Ανακάλυψαν ότι οι καπνιστές είχαν χειρότερα συμπτώματα και χρησιμοποίησαν περισσότερα αντιβιοτικά και κορτικοστεροειδή από το στόμα για την αντιμετώπιση λοιμώξεων των ιγμορείων και τη μείωση της φλεγμονής, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Otolaryngology - Head and Neck Surgery, ανακάλυψε επίσης ότι τα συμπτώματα σε πρώην καπνιστές βελτιώθηκαν σταδιακά σε μια δεκαετία. Οι ερευνητές είδαν την ένταση της πάθησης να μειώνεται στα επίπεδα όσων δεν κάπνιζαν, σε περίπου 10 χρόνια. Η ένταση των συμπτωμάτων, η χρήση φαρμάκων και η ποιότητα ζωής βελτιώθηκαν σταθερά.


Πηγή: iatronet.gr

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια