Στα 13 δολάρια τα τσιγάρα στην Νέα Υόρκη Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 07:50

Στα 13 δολάρια τα τσιγάρα στην Νέα Υόρκη

Ανακηρύσσοντας το τσιγάρο ως τον 'νούμερο ένα δημόσιο εχθρό', ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει μεγάλες αυξήσεις στα τσιγάρα, φιλοδοξώντας πως 160.000 άνθρωποι θα έχουν κόψει το κάπνισμα μέχρι το 2020.

Ο De Blasio υπέγραψε πρόσφατα το σχετικό  νομοσχέδιο που εκτοξεύει την κατώτατη τιμή του πακέτου τσιγάρων στα 13$, καθιστώντας τα, τα ακριβότερα στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως μέχρι πρόσφατα, η κατώτατη τιμή στα τσιγάρα στη Νέα Υόρκη ήταν 10,5$.

Επόμενος στόχος του De Blasio είναι η σταδιακή απομάκρυνση των τσιγάρων από τα ράφια διαφόρων σημείων πώλησης όπως φαρμακεία, παντοπωλεία και οινοποιεία, μέσα στην επόμενη δεκαετία.  

Στην Ευρώπη, η αντικαπνιστική νομοθεσία είναι εξίσου αυστηρή ενώ οι τιμές των τσιγάρων ποικίλουν: τα πιο ακριβά τσιγάρα πωλούνται στη Νορβηγία στα 11,69 ευρώ και ακολουθούν η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρετανία. Στο Λονδίνο η κατώτατη τιμή είναι στα 10,79 ευρώ. Πολύ φθηνότερα είναι τα τσιγάρα στην Ουκρανία, όπου ένα πακέτο κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ.

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι τιμές των τσιγάρων είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές για τη μεγαλύτερη ίσως μερίδα καπνιστών. Τα κέντρα Antismoking Service συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά σε όσους χρειάζονται μια πραγματική βοήθεια για να απαλλαγούν από τον εθισμό τους, προστατεύοντας έτσι, όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την οικονομική τους κατάσταση, εφόσον η απόσβεση χρημάτων επιτυγχάνεται μέσα στο πρώτο κιόλας δίμηνο.

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια