Κίνητρα για διακοπή καπνίσματος (αν όχι για την υγεία) Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 12:18

Κίνητρα για διακοπή καπνίσματος (αν όχι για την υγεία)

Όλοι γνωρίζουμε πως το κάπνισμα ενισχύει την πιθανότητα για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο, εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα, επηρεάζει τη γονιμότητα, τη στύση και άλλα.

Ωστόσο, η γνώση των μακροπρόθεσμων κινδύνων μπορεί να μην είναι αρκετά τρομακτική για να ωθήσει κάποιον στη διακοπή, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Το ότι δεν μας δίνεται κάποια γραπτή εγγύηση πως ο κίνδυνος ελοχεύει, καθιστά τη μανιώδη, αλλά ακόμη και την ενοχική χρήση νικοτίνης, χαλαρωτική συνήθεια, συντροφιά, ανάγκη-ντόπα, παρηγοριά, επιβράβευση.

Εντούτοις, το κάπνισμα αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία θανάτου παγκοσμίως, η οποία μπορεί να αποφευχθεί. Το 75% -80% των καπνιστών λένε ότι θα ήθελαν να σταματήσουν. Ο μέσος καπνιστής χρειάζεται πέντε έως δέκα προσπάθειες προτού το επιτύχει. Ένα 5% ετησίως καταφέρνει να απαλλαγεί από τη νικοτίνη ετησίως χωρίς κάποια βοήθεια.

Για πολλούς, η διαφύλαξη της υγείας μας δεν είναι επείγουσα ανάγκη. Για πολλούς καπνιστές μικρότερης σημαντικότητας λόγοι αποτελούν κίνητρο για διακοπή. Έστω. Μερικοί από αυτούς είναι:

1. Η μυρωδιά του καπνού στο δέρμα και στα ρούχα του καπνιστή. Βρωμάω. Ντρέπομαι που μυρίζω έτσι.
2. Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης. Η υποψία πως κάνει συμβαίνει, κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
3. Η κακή ποιότητα της επιδερμίδας. Πώς έγινα έτσι; Είμαι μόνο 35.
4. Η περιθωριοποίηση. Είμαι ο τελευταίος στην παρέα που καπνίζει. Είμαι αυτός που χρειάζεται να βγει έξω για να καπνίσει.
5. Η εύρεση συντρόφου που θα μας αποδεχτεί με τη συνήθεια και τη μυρωδιά μας. Thank you for not smoking.
6. Σεξουαλικό πρόβλημα. Προβλήματα.
7. Ο βήχας και το κρύωμα που δεν τελειώνει - ο ενοχλητικός στην αίθουσα κινηματογράφου.
8. Η αμηχανία όταν οι φίλοι τρέχουν 5km για καλό σκοπό κι εσύ περιμένεις στον τερματισμό καπνίζοντας.
9. Το πορτοφόλι. Τσιγάρα ή σουπερμάρκετ;
10. Με τι να το αντικαταστήσω; Τα χημικά του ηλεκτρονικού; Τα βαριά χάπια που προκαλούν παραισθήσεις;
11. Η ντροπή. Οι ευρωπαίοι δεν καπνίζουν. Και οι Έλληνες το έκοψαν. Είμαι ο πιο αδύναμος;
12. Το να μην καπνίζεις είναι το νέο cool.
13. Ο πλανήτης φωνάζει βοήθεια.
14. Τι θα δείξει η σπιρομέτρηση;
15. Διαπίστωσα πως δεν μπορώ να το μειώσω. Οι φίλοι που καπνίζουν κάθε Σάββατο ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
16. Θέλω να κάνω παιδί.
17. Κίτρινα δόντια, κίτρινα δάχτυλα.
18. Το παιδί φοβάται για τη ζωή των γονιών του. Η παράκληση που μετράει.

Η μέθοδος του ηλεκτροβελονισμού - Electromeridian Kobra

Εν αρχή είναι η θέληση. Το τσιγάρο δεν μειώνεται, κόβεται. 2-3 τσιγάρα ημερησίως δεν ανακουφίζουν τον οργανισμό, παρά μόνο το πορτοφόλι. Έχοντας πάρει μια συνειδητή λοιπόν απόφαση για απαλλαγή από τη βλαβερή αυτή συνήθεια, ο ενδιαφερόμενος πραγματοποιεί μια και μοναδική επίσκεψη, όπου εκεί ενημερώνεται και ακολούθως υποβάλλεται στην πρώτη και βασική συνεδρία . Η συνεδρία έχει διάρκεια 15 λεπτά και επιτυγχάνει σωματική απαλλαγή από το τσιγάρο, χωρίς μάλιστα να βιώνει κανείς το στερητικό σύνδρομο που έπεται συνήθως της διακοπής.

Η μέθοδος του Antismoking Service δεν απαιτεί καμία φαρμακευτική αγωγή και φυσικά κανένα υποκατάστατο νικοτίνης. Οποιαδήποτε επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη δεν είναι απαραίτητη, εφόσον η η εμπειρία του 'ασθενή' δεν είναι διόλου τραυματική. Επιπλέον, η απουσία του αισθήματος οργανικής στέρησης αναζωογονεί το μυαλό και το απαλλάσσει από εμμονικές σκέψεις.

Το κάπνισμα σκοτώνει πρόωρα. Αυτό όμως μπορεί να αποφευχθεί.

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια