Το κόστος των τσιγάρων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών ανά τον κόσμο Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 09:54

Το κόστος των τσιγάρων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών ανά τον κόσμο

Η καθιερωμένη ετήσια έρευνα της Γερμανικής Τράπεζας Deutsche Bank, συγκέντρωσε σε λίστα τις φθηνότερες και ακριβότερες πόλεις του κόσμου, όσον αφορά στο κόστος βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών.

Μία από τις λίστες αυτές και η λίστα με τις ακριβότερες και φθηνότερες χώρες για να είναι κανείς καπνιστής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση του Business Insider, ένα πακέτο τσιγάρα τύπου Marlboro στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κοστίζει 22,7 δολάρια, ενώ στο Σίδνεϊ, περίπου 21,9 δολάρια. Ο λόγος για την πολύ υψηλή τιμολογιακή πολιτική της χώρας, απέναντι στα προϊόντα καπνού, είναι πως οι αρχές της αποφάσισαν να μετακυλήσουν το άκρως υψηλό κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των νοσούντων καπνιστών στους ίδιους τους καπνιστές.

Η Τζακάρτα της Ινδονησίας, αλλά και η Μανίλα των Φιλιππίνων αποτελούν παράδεισο για τους αμετανόητους καπνιστές, με 1,7 και 1,5 δολάρια το πακέτο, αντίστοιχα.


Άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο είναι η Κοπεγχάγη, αν θέλει κανείς να αποδράσει για ένα σαββατοκύριακο, ακολουθούμενη από το Μιλάνο, το Όσλο, τη Βιέννη και τη Ζυρίχη. Η Κωνσταντινούπολη είναι πλέον η φθηνότερη, με την πρόσφατη μεγάλη πτώση του FX.

Όσον αφορά τον... έρωτα και τα έξοδα για ρομαντικά ραντεβού, σύμφωνα με την έρευνα, η Ζυρίχη είναι 30% ακριβότερη από τις παραπάνω πόλεις. Όσο νωρίτερα λοιπόν παντρεύεται κανείς στην Ελβετική πόλη, τόσο περισσότερα χρήματα εξοικονομεί.

Τα τσιγάρα και οι μπύρες είναι ακριβότερα στο Όσλο, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Όκλαντ και το Ντουμπάι. Οι χαμηλότερες τιμές σημειώνονται στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες.

Όσοι ζουν σε Σιγκαπούρη, Κοπεγχάγη ή Όσλο είναι πιθανώς υγιέστεροι από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το μεγάλο κόστος αγοράς αυτοκινήτου τους αναγκάζει να περπατούν ή να μετακινούνται με ποδήλατο.

Από την άλλη, εφόσον τα αθλητικά παπούτσια έχουν τιμή χρυσού σε Όσλο και Κοπεγχάγη, η εύρεση σπιτιού κοντά στον χώρο εργασίας είναι μάλλον σύνηθης για τους κατοίκους των πόλεων.

Το Άμστερνταμ έρχεται 6ο στη λίστα με τις υψηλότερες τιμές αυτοκινήτων, 4ο στα τέλη, 3ο στην ενοικίαση οχήματος και πολύ υψηλά στις τιμές καυσίμων,  ευνοώντας έτσι τη μετακίνηση με ποδήλατο.

Το φθηνότερο, ίσως και το ιδανικότερο μέρος στον κόσμο για να αγοράσει κανείς ένα καπουτσίνο είναι το Μιλάνο, όπου η τιμή είναι ίση με το ένα τρίτο του κόστους του ίδιου καφέ σε Κοπεγχάγη, Παρίσι, Ζυρίχη και Χονγκ Κονγκ.

Το Ντουμπάι είναι το ακριβότερο μέρος στον κόσμο για να απολαύσει κανείς μια μπύρα, σερφάροντας στο internet. To φθηνότερο διαδίκτυο στον κόσμο φαίνεται να έχει η Μόσχα.

Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ακριβές δημόσιες συγκοινωνίες και στη 2η θέση όσον αφορά το κόστος εισιτηρίων κινηματογράφου και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Οι λάτρεις των προϊόντων της Apple είναι πιο τυχεροί στις ΗΠΑ, το Hong Kong και την Ιαπωνία. Η Βραζιλία, η Ελλάδα και η Δανία διαθέτουν τα πιο ακριβά iPhones στον κόσμο.Πηγές: https://www.dbresearch.com
          insider.gr

 

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια