Το Παρίσι 'κόβει' το τσιγάρο στα πάρκα Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 07:36

Το Παρίσι 'κόβει' το τσιγάρο στα πάρκα

Όχι στο τσιγάρο στα πάρκα λέει το Παρίσι.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Στρασβούργου, η γαλλική πρωτεύουσα 'κόβει' το κάπνισμα σε τέσσερα από τα πάρκα της πόλης, τα  οποία πάρκα θα επιλεγούν κατόπιν προτάσεως των δημάρχων των διαμερισμάτων.

Το πειραματικό μέτρο θα εφαρμοστεί φέτος, όπως διευκρίνισε το γραφείο της Πενελόπ Κομιτές, αντιδημάρχου του Παρισιού, αρμόδιας για τους χώρους πρασίνου και συμβούλου της δημάρχου Αν Ινταλγκό.

Η σύμβουλος Λοράνς Γκολντγκράμπ, από την ομάδα της ριζοσπαστικής αριστεράς, είχε προτείνει την απαγόρευση για να καταπολεμηθεί το κάπνισμα, κυρίως στα άτομα της νεότερης ηλικιακής ομάδας, για να έρχεται φρέσκος αέρας σε όσους περπατούν ή κάνουν περίπατο μέσα στο πάρκο, καθώς και για να καταπολεμηθεί η ρύπανση που προκαλείται από τα αποτσίγαρα.

Το κάπνισμα απαγορεύεται ήδη στους 500 χώρους αναψυχής των πάρκων του Παρισιού από το 2015!

Η μόνη μέθοδος με γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Prev Next

Άρης και Μιρσάντα Ντάκουρη

Καταφέραμε μετά από 33 χρόνια που κάπνιζα εγώ 3 πακέτα την ημέρα, και έντεκα η γυναικά μου και 1,5 πακέτο την ημέρα να κόψουμε το τσιγάρο. H προοπτική ήταν να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου είναι έγκυος και ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δημήτρης Σούλτας, Δημοσιογράφος

Ήμουν Καπνιστής επί 30 χρόνια , είχα φτάσει να καπνίζω 50 - 60 τσιγάρα την ημέρα και κανείς , ούτε εγώ πίστευαν ότι μπορώ να κόψω το κάπνισμα. Η μέθοδος που εμπιστεύτηκα ήταν του Antismoking Service και σε μισή ώρα με 45 λεπτά έκοψα το κάπνισμα.

Λουκάς Βρεττός, Μουσικός Παραγωγός

Λέγομαι Λουκάς Βρεττός και χάρη στο Αntismoking Service και μετά από 15 χρόνια κάπνισμα και 2,5 - 3 πακετα τσιγάρα την ημέρα κατάφερα να κόψω το τσιγάρο τα τελευταία 5 χρόνια